perjantai 26. heinäkuuta 2013

Uusia juttuja

Ensinnäkin hullulla on halvat huvit...mulla oli sellanen hellehattu lieriä vaille valmis kun totesin että takasauma on ruma ja purkasin koko hatun ja nyt ollaan taas samassa pisteessä mutta takasauma on nätimpi nyt.

Tänään oli kolahtanut postilaatikkoon uusi novita lehti ja siinä oli kivoja ohjeita. Tykkään, kun tulee taas vähän pidemmän mallisia neuleita. Ja tuubissa mun lempiväri, lila! Pitää sunnuntaina ajan kanssa kattoa lehteä.

Esikoinen kävi hakemassa parin mattomallin ohjeen. Oli käynyt ostamassa kudetta ja oli ohjetta vailla. Hän tykkää kovasti virkata mutta kyllä kutominenkin sujuu. Yhdessä kotottiin paria neulemallia ja tyär aiko tylla käymään, jos ei ymmärrä ohjetta. Epäili että kuvio voi olla haaste mutta musta se kuvio oli helppo...helppo ehkä sanoa kun on 30 vuotta harrastellu kutomista. Välillä vähemmän ja välillä enemmän. No, musta on kiva kun joku omista lapsista harrstaa kans käsitöitä. Esikoinen on kyllä taitava käsistään. Harrasti nuorempana keramiikkaa ja opiskelikin sitä vuoden verran mutta vaihtoi sitten ihan toiselle alalle kun ymmärsi, ettei artesaanin ole kovin helppo saada töitä. Esikoinen tykkää vielä ommellakin. Mieki ompelin lasten vaatteita joskus -90 luvun alussa mutta sen jälkeen onkin tullu ommeltua vain verhoja.

Huomenna mennään yhdeksän ihmisen voimin isännän kummipojan, isännän siskon pojan häihin. Mukaan lähtee koko oma perhe ja tyttären ja pojan hellut. Anoppikin koukitaan vielä matkalla kyytiin että meitä on kymmenen. Löysin kivan kesämekon alesta häihin. Piti siihen sit ostaa kengät ja huivikin. Ja miehelle mun asuun sointuva paita.

Jahas, jos sen lierin vielä väsäis tälle iltaa valmiiksi.


Saa kai sitä vähän väriä olla kesämekossa kun kesähäihin mennee?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!