lauantai 3. elokuuta 2013

Koiran pennulle peti...

Sain eilen sen pikkusen virkatun lippiksen valmiiksi, vain langat pittää päätellä. Taitaa päättelyt jäädä huomis iltaan ja postittaminen maanantaille. Tänään kävin ostamassa reilut kolme kiloa ontelokudetta ja aloittelin Kauhavan kangas-aitan ohjeella helminauhamattoa...valkoinen kude työn alla ja mattoja pittää kaks virkata niin saan makkariin sängyn viereen matot.

Tännään oli mahtava, helteinen päivä. Tuli aamusta nukuttua pitkään mutta mulla olikin viime viikolta univelkaa...se tuo dallu herätteli meitä monena yönä. Yhtenä yönä ukkosen takia kun pelkää sitä ja muina öinä oli muuten vaan sänkyyn nukkumaan ja se kun ei isännällä passaa että koira nukkuu sängyssä. Silloin kun isäntä on reissussa, koiruli kömpii öisin. Mun viereen tai jalkoihin nukkumaan ja yleensä olen niin sikeä uninen etten tiedä mitään kun koira tulee kaveriksi mutta männä viikolla jostain syystä heräsin kun yritti tulla kaveriksi.

Eilen isäntä nikkaroi koiran pennulle pedin, mie sen illalla vahasin ja tännään vielä väkersin ite sabluunan ja maalasin Rollen nimen sänkyyn. Pohjalle laitoin pinnasängyn patjan puolikkaan ja Faunattaresta löyty kiva, sopivan kokoinen fleece peitto patjan päälle. Löyty myös viimein se pentukoiran pantakin. Vaan dallukin sai uuden pannan.

Huomenna pittää sitten ajella Jyväskyllään hakemaan pentu kotiin. Matkaseuraksi lähtee hyvä ystävä. Luulen että tulee hauska reissu hauskassa seurassa.

Isäntä anto koululaiselle ja tarhalaiselle maalipänikän ja pensselit ja anto lasten maalata leikkimökin katon sisältä...vähän kyllä mietin että mitähän tuosta tullee...kaaamee maalisotku siitä tuli ja saunassa on yritetty jynssätä maalia pois ihosta ja hiuksista. Pikku jäbän siilitukasta lähti hyvin pois mutta koululaisen pitkästä, paksusta tukasta ei lähtenyt kaiki maali. Pitää huomenna sitä kammalla irrotella.


Isännän nikkaroima koiran peti pennulle.


Vahasin sen pähkinän väriseksi.


Väsäsin itse sabluunan ja maalasin nimen. Ei tullu ihan priima tuosta nimestä tuolla sabluunalla mutta kai se välttää.

Tässä kuva valmiista pedistä. Pohjalla pala pinnasängyn patjasta ja päällä Faunattaresta löytynyt fleece peitto.

Yritän huomen illalla kuvata valmiit työt. Nyt pittää lähtiä nukkumaan että jaksaa huomenna ajella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!