sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ihana keväinen sunnuntai

Eilen menin ruoan päälle sänkyyn lukemaaan esiluettavaksi saamaani kirjaa ja kuinkas kävikään...tuli nukuttua 1,5 tunnin päikkärit ja jostain kumman syystä unta riitti vielä 10 tunnin yöuniin...liekö jonku sortin stressin purkua tämäkin. Tosin koira tuli herättämään vähän vajaa kuusi...puisteli hullun lailla päätään koko ajan ja mun piti sit nousta katsomaan että mikä siellä toisessa korvassa oikein on...en mie siellä kyllä mitään erikoista nähnyt mutta laitoin sinne vähän bepanthen rasvaa ja koira rauhottu saman tien. Liekö viisas ratkaisu tai ei mutta eipä ole koira sen jälkeen koiraa vinkunut eikä päätä puistellut. Vielä riitti unta tämänkin heräämisen jälkeen ja kömmittiin miehen kans kymmenen aikaan ylös. Lapset olivat heränneet yhdeksän aikaan.

Kävimme tunnin verran kävelemässä nelistään + koira tuolla ihanassa keväisessä ilmassa. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lumi sulaa silmissä. Mutta yöllä on kyllä kovia pakkasia joten ihan heti ei nuo lumet katoa pihasta. Meillä on kyllä paljon enemmän lunta kuin esim. kotikonnuilla. Tuli tehtyä vertailua pari viikkoa sitten kun kotikonnuilla n. 850 km päässä pyörähdin.

Paahtopaisti muhii uusissa ja pannulla omasta hatusta väsätty valkosipuliperunakakku...saa nähdä mistä siitä tulee kun sitä tosiaan tuossa hellalla paistinpannulla paistan...tuo liha kypsyy niin hitaasti ja matalalla lämmöllä ettei tuo perunakakku olis kypsyny ikinä tuolla uunissa. Lisäkkeenä keitettyä parsakaalia ja persilja-hunajaporkkanoita. Yleensä keitän tähän myös ihanan kastikkeen mutta kun ei kaapista löytynyt olutta niin kastikekkin jäi nyt tekemättä.

Kävin perjantaina pikku miehen kanssa kaupoilla ja mukaan tarttui Novitan Ipana lehti...muutama juttu tulee varmaan sieltäkin toteutukseen jahka tässä ehtii...


Auringon paistaessa tulee myös fiilis että ikkunat pitää pestä ja muutenkin pitäs huone kerrallaan tehdä kunnon kevätsiivous talossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!